.

.

Pengikut

raya tahun nih...

Raya tahun ni....
macam mana ya??
boleh la tahan seronoknya...dapat baju raya baru...2 lagi tuh...
kalau nak raya mcm biasalah..sehari sebelum raya..mak sedara,ayah sedara
mestila datang rumah..
petang tu masak lemang,rendang (2 jenis:rendang tok dan rendang ayam)
langsir dah pasang 3 hari sebelum raya...
kuih raya plak..kuih tunjuk jer...


raya pertama...

macam biasa juga...pergi solat raya...
salam...ngan makcik dan pakcik...
dapat duit raya lagi tu...


yang ni gambar waktu Muhamad Irsyad nak ambik duit raya dekat ayah nyah...(baju warna unggu pekat)

pak su yang duduk kat(US kot) call..dapat tengok muka...kat Malaysia kul 10 pagi...kat sana kul 9.15 malam...


abang2 ku..kalau dah ada motor..cop sorang satu..tak mainlah naik kereta macam orang lain....
waku ni ready nak pi raya ramai2..gi rumah sepupu sepapat semua...


pi rumah pah weh...

Raya kedua..

Agak specialla jugak tahun ni...
dapat balik Alor Setar..ingatkan tak balik sana dah...
bertolak dari rumah malam raya pertama...
sampai terus tidur kat rumah mak cik...(kat teluk wanjah)

ermm...ni kat rumah mak tok...abah,alang,miqdad ngan umair...(macam boring jer)...

on the way nak gi rumah mah teh kat jitra..(bukit tinggi)...


rumah mak teh...(yang perempuan tu..syakirah...yang kecik tu..idris)

ha...ini plak kat umah mak ngah...sebelum sampai kat sini kami pergi rumah mak cik maryam dulu...biasa la...pi raya...kami sampai ja...terus dijamu dengan ais krim...sapa yang tak nak ais krim...


ini..semua sepupu...sedap makan ais krim sambil tengok tv...

raya kami kat alor setar selama 2 hari sahaja...hari kedua tu mengejut ...
balik kul 3 petang...sampai rumah kul 6.30 petang...
itu jela..yang seronok pun pasal raya kali ini...

selamat membaca...
salam...

0 comment:

Translate

Terdapat ralat dalam alat ini
Dikuasakan oleh Blogger.
 
..::Little Mashitah::.. Blog Design by Ipietoon