.

.

Pengikut

Thanks a lot..


Update lagi...
Agar semua itu tidak hilang dari ingatan...


Alhamdulillah..
Allah Maha Mengetahui..
Apa yang ada dilangit dan dibumi serta dihati setiap hamba-hambaNya..

3 tahun mencipta kenangan...
3 tahun mencipta sejarah..
3 tahun mencipta kawan..
3 tahun mencipta cinta yang hanya kerana Nya..
Setiap pertemuan, pasti ada perpisahan..
Bertemu dan berpisah kerana Allah..
Lumrah kehidupan insan yang beriman..

From : Qurratul Ain Binti Abdul Fattah
Qurratul Ain binti Abdul Fattah..
The great girl for me..
The lovely and kindly person..
Tengok dia macam tiada masalah.. dihati beribu masalah..
Tapi, dia seorang tabah, cekal, sabar....
Yang menyembunyikan semua itu..adalah..lerekan senyuman nya...
Allah... aku masih belum mampu begitu...
masakan sukar untuk jadi begitu..
sukar untuk di sembunyikan...
Jazakillah Ain...
Semoga Allah merahmati Kamu...
Love u Ain..Fillah..

From : Fairus Najla binti Fauzi
Fairus Najla binti Fauzi
She's also the great girl..
Seorang yang tinggi dan peramah..
dengan sesiapa sahaja dia buleh memulakan bicara..
Nampak ayu, lembut tapi style..(gaya dia)
Different from others..
-Tak makan sayur
-Tak makan yang berwarna merah(memang pelik)
Dia seorang yang berhati lembut..
Rindu nak sharing2 dengan nya..
Terima kasih Fairus..
Semoga Allah merahmati kamu..
Love u Fairus..Fillah..


From : Kak Fatin Asma' binti Robani
Kak Fatin Asma' binti Robani..
The cute and pinky girl..hehe..
Suka sangat dengan warna pink..
Almost everyday "pink"
Btw.she's very lovely and ayu...
Very stylish girl..but nice..
Thanks kak Fatin
Semoga Allah Merahmati kamu..
Love u kak tin..Fillah..

From : Nurul Afiqah binti Mohamad Sabri
Nurul Afiqah binti Mohamad Sabri
(ops..gambar terbalik)
The cute one..in my bedroom..
The strong and berdikari girl...
Sabar dengan karenah aku yang mood kadang tak menentu..
sometimes so childish..
sometimes matured..
Thanks and Sorry for everything bestie..
Semoga Allah Merahmati Kamu..
Love u fiq..Fillah..


Also to all my friend..
Terima kasih dan minta maaf atas segalanya...
sepanjang perkenalan..
walaupun x bagi hadiah..biarlah doa yang mengiringi...
ingatan aku dan kamu dalam doa yang sentiasa mengiringi....

p/s : Ada rezeki..kita jumpa lagi... :)


Little Mashitah
~home sweet home~
24/4/14

Aku dan Mereka


Alhamdulillah...Ucapan syukur yang tidak terhingga..
Subhanallah....
Allahu Akbar...

Selesai dengan gembira..
3 tahun bersama mereka di Kolej itu..
Pelbagai jenis kenangan di cipta dan tercipta..
Setiap onak duri kehidupan yang dilalui..
Sama-sama berjuang untuk satu..Redha Allah..
Riang ria bersama..
Gelak ketawa..
Menangis luka..
Usik mengusik..
Bergurau senda..

Waahh....semuanya akan dan telah berakhir dengan seketika..
Muka-muka Sains Komputer(Multimedia) dan Sains Komputer(Teknologi Maklumat) yang bakal Graduate...

Selfie......

Girls generation (hehe)

semua masok!...

Panjang ngat aih..(btg apa ni?)

Berat 66...

Inilah kami...
Berakhir sudah semuanya...
Salah dan silap harap dimaafi..
Terkasar bahasa dan terlanjur bicara..
Maaf deh...
Semoga berjumpa lagi...


p/s: Jumpa di UTM,Skudai.....

Little Mashitah
~home sweet home~
16:54
24/4/14

Malacca's Internship Studies 2014



Assalamualaikum wbt...
Alhamdulillah..
Alhamdulillah..
Lama nye x "update" blog ni...
Sawang tutup sampai xnampak dah blog ni..hehe.. (hiperball)

Second week.. (semester 6)

"Sharing is Caring"
Eh..
Sebenarnya nak cerita pasal tajuk kat atas tu...
Kitorang pelajar yang mengambil subjek "Management Information System" kena buat projek..
Pensyarah kitorang..Puan Harzun..
Kitorang diberi 2 pilihan :
1. Lawatan Sambil Belajar
2. Laporan

Hurm..setelah kata putus diberi..
Kitorang semua memilih untuk pergi Lawatan Sambil Belajar di......MELAKA!!! (waa..excitednya!)..
BUT!!!!
kitorang hanya ada masa sebulan 1 minggu sahaja untuk selesaikan semuanya..
* kertas kerja...
* permission dari tempat lawatan
* tempat penginapan
* bas
* tentatif (last minute tukar2)
* latihan dalam kelas
* duit xdak nak pergi..
* cari sponsor.

Kalau fikir2 semula..memang xnak buat dah..tp, Alhamdulillah..apabila kita kerja secara berpasukan ni..
banyak kelebihannya...kawan ni "support", kawan tu "support"..
Jadi, lawatan ni masih diteruskan seperti biasa... (Chaiyok!)

Segala usaha, jerit payah, marah-marah...semuanya ada..
tapi..kitorang tetap meneruskan usaha untuk lawatan ini...
Sehinggalah tiba pada masanya....

jeng2x...


Malacca's Internship Studies 2014


Simple but nice... :)
Alhamdulillah...
apa yang dirancang..Allah permudahkan...
4 destinasi utama kitorang..

1. Kolej Universiti Islam Melaka
2. Mahkota Mediccal Centre
3. Universiti Teknikal Melaka
4. Jabatan Perangkaan Malaysia Melaka


Mahkota Medical Centre

Jabatan Perangkaan Malaysia Melaka

Perpustakaan Universiti Teknikal Malaysia Melaka

Kolej Universiti Islam Melaka


Sebenarnya, tujuan kitorang untuk Lawatan ini adalah...untuk meninjau atau melihat Sistem Pengurusan Maklumat yang digunakan bagi tempat-tempat yang dilawati. Mengkaji sejauh mana penggunaan sistem itu terhadap kehidupan dan pengaplikasian serta kebaikan penggunaan sistem itu.

Selepas selesai semuanya...
Hari terakhir..Allah bagi peluang berjalan-jalan di sekitar Bandar Melaka..


A' Famosa

Meriam

Pasar apa ntah..
Last but not least..

Alhamdulillah.....Alhamdulillah..
Terima kasih kepada Allah yang mengatur segala perancangn..
Terima kasih kepada puan Harzun kerana memberi peluang serta tunjuk ajar yang begitu jitu..
Terima kasih kepada kawan2 seangkatan yang bersama-sama menghadapinya...
Seribu satu kenangan...
Kenangan yang tidak dapat dilupakan...
Ilmu yang dapat dari pembelajaran teori ataupun praktikal...
amat berguna...
menjadi lebih matang dan mampu untuk merancang sesuatu yang bermanfaat..


p/s: Pasti bakal merindui...huhuhuhu.....


Little Mashitah
~home sweet home~
23:13
23 April 2014








Translate

Terdapat ralat dalam alat ini
Dikuasakan oleh Blogger.
 
..::Little Mashitah::.. Blog Design by Ipietoon