.

.

Pengikut

4 tawaran..???




BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM....
Alhamdulillah...

  • Masih lagi boleh bernafas...
  • masih lagi boleh makan-makanan yang sedap
  • masih lagi boleh merenung laptop ni..
  • masih lagi boleh untuk kita melakukan pelbagai lagi aktiviti...

Keputusan SPM 2010 juga sudah selesai berada di tangan..sekarang masa untuk
menunggu tawaran dari mana-mana yang kita "apply"..
sementara nak menunggu tu..macam-macam kita boleh buat.."like"

  • bekerja di mana-mana(etc:sekolah,pejabat,kedai,mall,dll)
  • mengikuti kursus(etc:bahasa arab,bahasa inggeris,dll)
  • amik lesen memandu..motor atau kereta...
atau


  • menganggur@duk kat rumah..(etc:tolong mak dan ayah)..
sebenarnya banyak yang kita boleh lakukan..itu "depent" dari kita sendiri jer...
malas @ rajin...

dalam surah al-Asr:
"Demi masa sesungguhnya manusia itu berada dalam kerugian,melainkan yang beriman dan yang beramal soleh,..........."


semua dah biasa dengar surah ni,tapi setakat mana kita mengambil iktibar dari ayat itu..

nak cerita sikit...tentang satu kolej yang saya paling tak suka suatu masa dahulu,..
waktu sekolah menengah kat MATRI...
dalam fikiran ni,memang dah "setting" tak suka kat kolej tu..
mana-mana saja pergi..dengar tentang kolej tu..
kakak senior yang dari Matri..pergi ke kolej tu..
selalu promote..tu yang naik "muak"....

tapi

Allah memang nak jaga Little Mashitah...
Allah tak izin,untuk saya isi borang matrik..(walaupun dah beli no. pin)..
dan tak isi borang upu..(memang tak nak beli)...
hanya ada 2 pilihan sahaja dalam hati @ otak...
KHASSAH & KTD...
(tertakluk pada result juga.)

bila dah masuk KIBAR
(KURSUS BAHASA ARAB, DAKWAH DAN KEPIMPINAN)..
rasa macam nak masuk khassah jer...
lupakan kolej tu...
...............

"Allah tahu sejauh mana kemampuan kita,jadi apa yang dah ditentukan oleh-Nya adalah yang terbaik.."



dah dapat result...baru tahu..saya tak patut berada di khassah...
rasa macam tak yakin boleh bawa..
sebab bahasa arab dapat lemah..
jadi amik keputusan..
masuk kolej yang saya tak suka tu..
isi sampai 4 borang..
3 kos yang menjadi pilihan hati..

#teknologi maklumat(perakaunan)(first choice)
#pengajian islam(quran sunnah)
#sains komputer(teknologi maklumat)




dan..akhirnya..sampai 4 tawaran di rumah...
2 tawaran pertama:
1)diploma sains komputer(teknologi maklumat)
2)diploma quran dan as-sunnah

abah prefer:amik under UTM..ada MARA..


under KUIS


under UTM(PERAKAUNAN)


under KUIS(quran + as-sunnah)


dan 2 tawaran yang kedua...
1)diploma teknologi maklumat(perakaunan)
2)diploma pengajian islam (quran dan as-sunnah)




SO..sekarang ni..saya dah pilih untuk ambil kos
DIPLOMA SAINS KOMPUTER(TEKNOLOGI MAKLUMAT)

sekarang,tak sabar pula nak pi kat kolej tu...
"orang" kata KOLEJ TERBAIK DUNIA...


WALLAHUL'ALAM..

by:Little Mashitah..
in the house..



0 comment:

Translate

Terdapat ralat dalam alat ini
Dikuasakan oleh Blogger.
 
..::Little Mashitah::.. Blog Design by Ipietoon