.

.

Pengikut

Angah pula "walimah"



Alhamdulillah..
Lama betol rasanya tak hupdate blog ni... fuh.fuh..fuh..*buang habuk..haha..
okeyh, post kali ni nak cerita berita yang terkejut tapi tak terkejut...ntah la..haha

 'A month ago' umi abah cakap abang akad nikah..
wuaa...seriusly..??
Memang cepat, tapi Alhamdulillah..
Orang kata apa, xelok lama-lama kan.....???
  Kalau satu lagu tu ' jangan tunggu lama-lama, nanti lama-lama dia dikebas orang"

tapi, dalam hadith Rasullullah menyebut, diantara perkara yang perlu disegerakan ialah,
"Sekiranya anak ingin berkahwin - Segeralah pinangkan calon/kahwin."

......................

Alhamdulilllah
 Bertarikh 7 November 2015, majlis akad nikah di masjid (xingat pula) tap di Pulau Pinang.
 
Umi dan Abah


alang dan irsyad


sesi percubaan



selesaikan borang2



dengar ceramah dari tok kadi



umi dan mak k.syah



kak ipar - k.ngah - k.aisyah zaki



sesi lafaz akad



Alhamdulillah selesai,




jap, xbaca ikrar lagi..



mereka yang hadir



ni batch k.syah









family k.aisyah



umi dan abah



family sebelah abah



family sebelah umi



oleh sebab jadi tukang amik gambar, kita amik alone je lah











Alhamdulillah, my big brother dah kawenn!!
Semoga rumahtangga dihiasi dengan Sakinah, Mawaddah dan Rahmah.






~Little Mashitah~
rumah sewa, keramat
10.03pm

0 comment:

Translate

Terdapat ralat dalam alat ini
Dikuasakan oleh Blogger.
 
..::Little Mashitah::.. Blog Design by Ipietoon