.

.

Pengikut

Malacca's Internship Studies 2014



Assalamualaikum wbt...
Alhamdulillah..
Alhamdulillah..
Lama nye x "update" blog ni...
Sawang tutup sampai xnampak dah blog ni..hehe.. (hiperball)

Second week.. (semester 6)

"Sharing is Caring"
Eh..
Sebenarnya nak cerita pasal tajuk kat atas tu...
Kitorang pelajar yang mengambil subjek "Management Information System" kena buat projek..
Pensyarah kitorang..Puan Harzun..
Kitorang diberi 2 pilihan :
1. Lawatan Sambil Belajar
2. Laporan

Hurm..setelah kata putus diberi..
Kitorang semua memilih untuk pergi Lawatan Sambil Belajar di......MELAKA!!! (waa..excitednya!)..
BUT!!!!
kitorang hanya ada masa sebulan 1 minggu sahaja untuk selesaikan semuanya..
* kertas kerja...
* permission dari tempat lawatan
* tempat penginapan
* bas
* tentatif (last minute tukar2)
* latihan dalam kelas
* duit xdak nak pergi..
* cari sponsor.

Kalau fikir2 semula..memang xnak buat dah..tp, Alhamdulillah..apabila kita kerja secara berpasukan ni..
banyak kelebihannya...kawan ni "support", kawan tu "support"..
Jadi, lawatan ni masih diteruskan seperti biasa... (Chaiyok!)

Segala usaha, jerit payah, marah-marah...semuanya ada..
tapi..kitorang tetap meneruskan usaha untuk lawatan ini...
Sehinggalah tiba pada masanya....

jeng2x...


Malacca's Internship Studies 2014


Simple but nice... :)
Alhamdulillah...
apa yang dirancang..Allah permudahkan...
4 destinasi utama kitorang..

1. Kolej Universiti Islam Melaka
2. Mahkota Mediccal Centre
3. Universiti Teknikal Melaka
4. Jabatan Perangkaan Malaysia Melaka


Mahkota Medical Centre

Jabatan Perangkaan Malaysia Melaka

Perpustakaan Universiti Teknikal Malaysia Melaka

Kolej Universiti Islam Melaka


Sebenarnya, tujuan kitorang untuk Lawatan ini adalah...untuk meninjau atau melihat Sistem Pengurusan Maklumat yang digunakan bagi tempat-tempat yang dilawati. Mengkaji sejauh mana penggunaan sistem itu terhadap kehidupan dan pengaplikasian serta kebaikan penggunaan sistem itu.

Selepas selesai semuanya...
Hari terakhir..Allah bagi peluang berjalan-jalan di sekitar Bandar Melaka..


A' Famosa

Meriam

Pasar apa ntah..
Last but not least..

Alhamdulillah.....Alhamdulillah..
Terima kasih kepada Allah yang mengatur segala perancangn..
Terima kasih kepada puan Harzun kerana memberi peluang serta tunjuk ajar yang begitu jitu..
Terima kasih kepada kawan2 seangkatan yang bersama-sama menghadapinya...
Seribu satu kenangan...
Kenangan yang tidak dapat dilupakan...
Ilmu yang dapat dari pembelajaran teori ataupun praktikal...
amat berguna...
menjadi lebih matang dan mampu untuk merancang sesuatu yang bermanfaat..


p/s: Pasti bakal merindui...huhuhuhu.....


Little Mashitah
~home sweet home~
23:13
23 April 2014








0 comment:

Translate

Terdapat ralat dalam alat ini
Dikuasakan oleh Blogger.
 
..::Little Mashitah::.. Blog Design by Ipietoon