.

.

Pengikut

Cuti JDK..



Posting yang kali ini,cerita tentang santai sahaja..
Hari jumaat bersamaan 7 Januari 2011..
Hari cuti bagi semua peserta JDK..
dan memang tidak ada program la kiranya...

apa yang saya nak cerita,cuti inilah yang paling best..insyaAllah..
NAK TAHU..KENAPA??
ha..
Selepas selesai solat subuh berjemaah,kem kom mengarah kami untuk tukar baju , bersiap dengan pakaian yang ingin dibasahkan..dan berkumpul di padang..
selalunya kami akan membaca ma'thurat terlebih dahulu selepas solat subuh berjemaah..

apa pulak kali ini ya.??

pukul 6.45 pagi...

Rupa-rupanya,kita akan membaca ma'thurat dalam air..kat dalam sungai..
siswi semua terkejut..komplain..sejukla..dan macam-macam lagii..
NO EXCUSE...semua kena masuk..

Sebelum masuk,kami nashid dulu..lagu tema..Bingkai Kehidupan..kemudian,
Siswa bergerak dahulu masuk kedalam sungai..



row call...pukul 6.45 pagi..time ni sejuk menggigil..masuk dalam air..lagi sejukk




siswa diminta untuk berendam manakala siswi ikut suka..nak rendam boleh..nak diri sahaja pun boleh..semua tak tahan sejukk..dan ada yang menggigil lagii..!!



selepas selesai baca ma'thurat..siswa boleh mandi sungai..jadi siswi kena naikla..makan pagi..



walaupun dalam keadaan sejuk..tetap tersenyum ceria...




masa untuk naik...CEPAT..!!




time makan tak boleh ketinggalan...semua lapar..




lepas makan...apa lagi..MAINLA..hari ni kan cuti..(main bola perang)





antara yang tak nak main..he..he..

Sesi pagi dah habis..tengahari,semua peserta boleh buat apa sahaja yang nak buat..tapi siswi ambil peluang untuk menonton filem...siswa petang..

Hari ini,akak-akak ngan abg-abg fasi rancang untuk membuat majlis..BARBEQEU...
pagi..akak-akak fasi beli barang..petang kami bertungkus lumus untuk menyiapkannya...
makan ayam panggang,,resepi dari chef..mashitah,aisyah dan along..he..he..




sambil basuh ayam..sambil posing...




time ni mak zati datang..sebelum pi tolong..tangkap gambar dulu..


Satu berita yang amat mengejutkan dan menyedihkan...kami dengar berita yang kem komandan akan pergi meninggalkan semua pada esok hari untuk practical...
semua hampir nak nangis..sedih..siap maluahkan perasaan lagi..

akhirnya,penolong kem kom..(kak husna)..berbincang dengan penghulu dan penghuluwati serta beberapa orang lagi..untuk mengadakan malam perpisahan..
kiranya..malam BBQ ni..khas untuk kem komandan...
segala perancangan sudah dilakukan..serta gimik yang akan dilakukan..rancangan dari siswa..

setelah solat isyak..
berita terbaru..yang kem komandan menangguhkan practicalnya lepas habis JDK...
malam tu agak kecoh..tapi penghulu still dengan perancangannya..
tapi..malam itu bukan malam perpisahan...ianya malam sambutan menghargai jasanya..




Dari kami..peserta JDK ZON UTARA...




makan ayam bakar...sepatutnya siswa yang kena masak..




malam yang sangat sibuk..




nasha dan farah..




mak tasnim mahukan kepastian mengenai kem komandan...




SENYUM...kawan-kawan dari SMIK..





sabar-sabar..tunggulah giliran anda..




kak zila..





duta makanan malam ni..he..he..




pandang sini..dan senyum...semua tengah lapar..





kak husna pun..senyum lebar yer...





mak tasnim..antara mak cik yang merancang majlis ini...





ambil tempat...menanti kejutan yang akan dibuat..





kak aisyah pun datang...




awatnya tu??




kak yin (sabah) dan kak nusaibah




makan dulu..lambat sangat nak tunggu lakonan dari siswa..

Cerita yang siswa buat tentang...
ada seorang peserta kena rasuk...jadi kem kom akan pergi kat dorm..tapi org yang kena rasuk tu..tak ada..kem kom pun pusing kat belakang dan terus ke dewan makan...sampai kat dewan..jeng..jeng..(rasanya ceritanya mcm ni)



Akhiranya...tercapai juga untuk kenakan kem komandan..Alhamdulillah..riak muka kem kom tiada rasa marah...hanya senyuman sahaja yang di tunjukkan...

Malam itu..penuh dengan sejuta kenangan..MALAM SEJUTA SATU KENANGAN..ha..ha..


BY..LITTLE MASHITAH
JDK ZON UTARA..


0 comment:

Translate

Terdapat ralat dalam alat ini
Dikuasakan oleh Blogger.
 
..::Little Mashitah::.. Blog Design by Ipietoon