.

.

Pengikut

Modul Kecergasan Fizikal dan Rekreasi..



Kali ni,program outdoor pulak,
selama beberapa hari terperap kat dalam dewan...
Untuk modul kali ini,memang kena banyak ketiga aspek fakulti insan iaitu..
1)rohani
2)jasad
3)mental..

tanpa ketiga-tiga benda ni..memang susah nak buat sesuatu yang sukar..

Hari pertama,...

Malam sebelum modul ini bermula,saat yang dinanti-nantikan semua peserta iaitu..tidor dalam khemah..
lepas saja malam memperingati jasa kem kom,kami diminta berkumpul dalam dewan untuk sesi taklimat dan pemilihan kumpulan berkhemah..serta jadual khatibah..

Setiap satu khemah,pastikan ada 3 peserta..dah cukup,ambil khemah dan pasang..kami(robiatul,aisyah dan saya) duduk satu khemah..waktu nak pasang tu..excited sangat,mana tak..ashik tido dalam dorm jer..
Malam tu,memang sejuk betul..angin yang bertiup dari arah bukit,dengan bunyi deruan air sungai yang memikau..AHH.!!..memang menyegarkan...

Khatibah mula pukul 12.00 malam hingga pukul 1.00 pagi..group saya la tu..dan beberapa group yang lain..tapi, kami hanya perlu jaga sekejap sahaja,kerana abang-abang fasi yang akan berkhatibah...jadi kami apa lagi..tido la..

Masa memang pantas berlalu..
pagi tu saya terjaga awal sedikit daripada hari biasa.pukul 4.30 pg..
keluar khemah..Ya Allah..sejuk tak terhingga..menusuk ke dalan tulang..
tapi tetap gagahkan diri juga untuk bangun..
pagi yang sunyi sepi..
hanya bunyi deruan air sungai...

........

Seperti biasa,solat subuh,ma'thurat dan kuliah subuh..
selesai semua tu,kami semua perlu sedia untuk JUNGLE TREAKING..
habis simpan khemah..berkumpulan di padang..untuk sesi taklimat..
pada mulanya,sarapan tidak di sediakan,
kami kena masak di chech point yang pertama,,
tapi..lain pula jadinya..
setiap kumpulan dapat satu plastik kuih..
Alhamdulillah,dapat makan dulu...pagi tu memang lapar...


Kumpulan Asiah...amalina..naimah..farhana..kak mia..izzati.dan syaza..




kumpulan Fatimah Az-Zahra'..ha..ha..semangat makan..lapar katakan..




maaf la..tak cam kumpulan mana..




panaskan badan dahulu..dalam kumpulan..




kumpulan Khaulah Al-Azwar...aisyah,wan.dan nabilah..ermm.dan kak nusaibah..wan tengok mana tu??




la..kumpulan ni tak buat lagi..dah kenyang katakan..ha..ha..




kumpulan ni bagus...panaskan badan..





lumpulan Zinnirah..semangat yer khadijah..tasnim pun..




kumpulan ni tak habis-habis lagi..dah buat warming up ke belum ni??




bincang-bincang..




semangat depa..kumpulan no 1..bergerak pun no 1..






cepat naik..




berjalan mentafsir alam..




masuk hutan..tak jumpa pacat lagi..?





masuk dan masuk lagi..





ketua kumpulan mana la nih??



CHECKPOINT YANG PERTAMA...

time ni..kena masak maggi..
sambil tu jawab soalan dan buat perbentangan depan Sir Abdoh..

dah penat berjalan...duduk dulu..





khadijah..dari awal buat tangan macam tu..BEST..!!





Sir Abdoh..masih bertenaga walaupun sudah mencapai usia..





awat pulak dah tu???




bincang sambil makan...





ermm..KHEMAH???





perbentangan dari kumpulan Khaulah Al-Azwar...




suasana di checkpoint yang pertama...




perbentangan dari kumpulan Zinnirah..





bila masa pulak tangkap gambar ni??





hu..hu..Aisyah..





senyum kak zila..





best friend ..hehe..




along pun tak ketinggalan...




sedia untuk berangkat...





tunggu..tangkap gambar dulu..





masa untuk bergerak..

CHECKPOINT YANG KEDUA..
time ni,kena makan roti jer dulu..jangan masak lagi..
dan jawab soalan...
kat kampung mana ntah..
kampung ni cantik..



letih..naik bukit..turun bukit...tengah jalan pun boleh dudukk..





kumpulan ni..lagi best..duduk atas batu besar..




bincang...


CHECKPOINT YANG KETIGA...

time ni,barulah kena masak..
sebab sudah tengahari..
macam-macam depa masak..
yang makan maggi pun ada..
sapa nak mandi..kena habis semua dulu,,




masak lagi..




akak-akak duduk..jer..





suasana check point tiga..



alaa..tak jelas la plak..




lebih kurang..



lepas makan,kena buat perbentangan...




this is my group..

Hari kedua..
hari ni ada flying fox..orientering dan pengenalan peta dan kompas..
sebelum tu,ada taklimat dengan Dr. Idris dahulu...



tekun mendengar..




Dr. Idris pandai buat lawak..




tak habis-habis gelak...




time ni sapa yang buat gerenti pening..terhuyung hayang..




sampai terduduk..




siswa semangat..




kena buat benteng pertahanan...





cepat-cepat...semua sakit belakang..




tolak tangan tuh..bukannya senyum..ha..ha..





kak izzah (along) dan kak Rabiah


......

Saat inilah yang ditunggu-tunggukan..
FLYING FOX....
peserta siswa akan buat dahulu..waktu siswi mandi sungai..
memang susah nak dapat naik benda nih..
so..jangan lepaskan peluang...
saya tak naik pun..takut gayat...


kena pakai benda tu dulu..macam seluar





pak cik dan abang-abang yang control..




selamat sampai akhirnya...





aih..farah..gelabah semacam jer..





selesai la sudah modul Kecergasan Fizikal dan Rekreasi...


BY..LITTLE MASHITAH
JDK ZON UTARA...



0 comment:

Translate

Terdapat ralat dalam alat ini
Dikuasakan oleh Blogger.
 
..::Little Mashitah::.. Blog Design by Ipietoon