.

.

Pengikut

kem form 4..


Pada(tak ingatla bila)...tapi dalam bulan 8 jugak la..kami form 4 ada kem kat wang mu.. kami kem...waktu musim buah ...so..kami boleh makan buah sepuas kami mahu...siapa yang suka durian memang ada peluang la nak makan banyak...hehehe..

gambar yang kat atas ni..waktu mula-mula sampai kat wang mu...sempat lagi posing....

ermmm...mula-mula kitorang ada taklimat pasal cam ner nak pasang khemah...yang bagi pasal khemah tu....cikgu syahid ngan cikgu abdul rahman...




lepas2 kami.....kena cari kumpulan....kami main permainan yang tsunami tu...15 tahun tak jumpa...ramai la jugak yang tak der famili..kesian-kesian...termasuklah saya..hehehe..sesat keluarga....bila cari-cari balik...rupanya dah jumpa dah tadi...cuma tak pasti....kami semua boleh pilih khemah nak duduk ngan sapa...satu khemah 4 @ 5 org tapi saya 3 orang jer...ngan asma' kamal dan anis nasuha....




dah habis cari khemah ....ready tuk solat maghrib plak....pastu ada tazkirah maghrib.....ALAMAK..dah terlanjur plak...hehehe..lupa nak bagi tahu siapa kaminya kem komanden.....beliau ialah cikgu azmi....tu yang speacial skit kali ini....ermmm..ok...malam tu plak ada slot bersama cikgu azmi....(tak ingat sangat la...)..hbs semua...ada khatiba plak...

esoknya...kami ada treaking...ni yang paling best....naik bukit wang mu...sebelum tu ada streaching dulu...yang di ketuai oleh khadijah nizam...habis jer semua tu...kami terus bergerak menuju ke destinasi....jalan yang penuh berliku....batu batu yang tajam...tapi bila dah masuk hutan,rasa nikmat plak ...dapat tgk pokok-pokok dan daun yang menghijau...

ok...checkpoint yang pertama skali...dekat atas(puncak kot)..tadabbur alam...kat situla kami ketawa..sedih..menangis...memang sesuai la untuk tadabbur alam...

kami meneruskan perjalanan lagi....sampai ke check point yang kedua....dekat situ...sekejap ja...rehat sebentar...jalan lagi..untuk menuruni bukit plak...memang susah la...ringkaskan la....

akhirnya sampai kat tempat kem...wo...memang penatla....dapat mandi sungai...sampai kul 2...lepas tu posing lagi...



sebenarnya banyak kitorang posing....ini jer yang ada kat saya....
banyak jugak lah pengisian yang dapat.....petang lepas solat zohor..kami ada perbentangan tentang cadangan membuka institusi untuk (mcm RMC training center jugak la)...group kami buat universiti...kat tengah putrajaya....sebelah Pusat Pentadbiran...hehehe...strategik tak??perbentangan kami ala-ala konvensyen PUM...

DAN....satu cerita memang yg tak leh dilupakan...waktu kitorang ada sesi ngan cikgu azmi jugak....RIBUT dan HUJAN LEBAT......argghhh...memang rasa mcm tak selamat dah....memang seram la......tempat yang kami duduk...semua basah...barang semua habis lenjun....yang memang tak percaya nya...dalam khemah banjir.....baju semua basah....terbang...kecuali baju yang pakai...

malam tu...ada forum..yang disampaikan oleh wan fatin najwa,syarah,fatin nabila dan sorang lagi tak ingat la....du tgh2 dengar..tiba2 lipan keluar....semua menjerit,lari lintang pukang..waktu tu saya tgh zzzzzz...penat sangat..terus lari....dah habis satu....keluar lagi satu...ermmmm

lepas habis semua....malam tu semua tidor kat dalam dewan yang lenjun..sebab khemah semua dah banjir..besoknya.kami semua pakai baju yang sama,sebab baju tak der....tapi yang bestnya,kitorang balik matri tak perlu pakai baju asrama..(baju saya tak basah pon)tapi pakai baju biasa...

bila dah sampai matri rasa tak best plak....perasaan ni memang ada kat semua orang....
ok lah..dah banyak saya menulis ni lenguh tangan...banyak lagi kenangan..tunggu posting yang akan datang....

salam...

0 comment:

Translate

Terdapat ralat dalam alat ini
Dikuasakan oleh Blogger.
 
..::Little Mashitah::.. Blog Design by Ipietoon