.

.

Pengikut

kenangan...

Bila dah bukak file document kat dalam laptop...tetiba jer rasa nak tgk balik gambar waktu form 3 dulu....fuhhh,memang kenangan yang manisla,macam-macam aktiviti buat seblum PMR dan selepas PMR...rasa macam periksa biasa...
ermm..ingat lagi waktu sukaneka form 3 untuk mengeratkan ukhuwah,memang kena buat la walaupun pada mulanya kak lang tak berapa setuju.semuanya seronok mcm Pmr lambat lagi tuh...


yang ni plak gambar (entahla) ni kat kolam depan asrama,saja dok melepak,hari minggu memang macam tu..duk bernasyidla..beranganla..macam2 la..yang jadi camera womannya saya...
ha..ini dewan peperiksaan..yang kat tingkat 3...waktu ada kerja2 menampal slip peperiksaan..
waktu ni..minggu PMR...sebelum masuk kat dalam dewan,semua kena beratur dulu kat dataran..ada tazkirah..pastu nashid lagu sunnah berjuang dan adakah kau lupa...
yang ni gambar waktu hari lasy periksa..semua happy jer..hari last periksa geografi..relax..senang jer...

bila dah habis....tunggu sahabat keluar dewan dulu...terus ada seorang takbir...bergema..sampai ke surau dengar...semua tersenyum gembira...sebelum itu kami semua bersalaman dengan semua pengawas peperiksaan(kecuali lelaki)....semua turun pergi kekantin,nak meraikan periksa dah habis...

bila periksa dah habis...kursus pun bermula...antara aktiviti kursus ni...habiskan surah surah pilihan sepanjang kursus ni..setiap hari isnin,selasa,dan rabu...akan ada tazkirah samaada disurau atau di atas dewan akan,manakala hari khamis hafazan di atas dewan makan...


ermm...bab amal jamaie dewan makan memang form kami semangat...ada la setengah kawan ni suka kerja basuh-membasuh...contohnya...tikar,lantai dewan makan,tangga..tapi yang kat atas ni basuh pelapik meja,sebab esoknya ada jamuan kuribai(kursus intensif bahasa arab dan inggeris)




dewan makan yang sudah siap dikemas..hanya menanti jamuan kuribai berlangsung...

ha...yang ni pulak gambar waktu malam jamuan kuribai..campur ngan sahabat sekali..tema baju warna coklat tapi belah sahabat warna warni...makanan malam tu memang sedapla...waktu tgh makan..ada nashid..memang malam tu best la...sebab dah nak habis dah kuribai...lagi pun PMR dah habis cuma nak tunggu result plak...ni yang debaran ni..


antara cikgu-cikgu yang hadir pada jamuan kuribai kami


dah habis jamuan .....apalagi..bergambarla...

penat dah menaip ni...walau apa pun..semua ini telah menjadi kenangan..yang lalu biarkanlah ia berlalu...teruskan hidup dalam perjuangan menuju redha Allah...

salam..

0 comment:

Translate

Terdapat ralat dalam alat ini
Dikuasakan oleh Blogger.
 
..::Little Mashitah::.. Blog Design by Ipietoon